Akupunktur i Kristiansand – Kristiansand Osteopati & Fysioterapi

Akupunktur i Kristiansand

Hva skjer ved behandling innen akupunktur i Kristiansand?

Vi het tidligere Kjøita Fysioterapi og Akupunktur. Det nye navnet gjenspeiler en enda tydeligere medisinsk forankring, og vi vil at du som pasient skal føle dette som en ekstra sikkerhet. Akupunktur er imidlertid en gammel behandlingsform som uansett vil være en alternativ tilnærmingsmåte til ditt problem.

Når du kommer til behandling for akupunktur i Kristiansand kommer vi til å foreta en grundig utspørring hvor dine plager står i fokus. I tillegg spør vi om livsstil, livssituasjon, appetitt og andre vitale kroppsfunksjoner. Ut fra dette samt tungediagnose og pulsdiagnose (akupunktøren ber om å få se på tungen og å kjenne på pulsen), vil man sammenfatte en energetisk tilstand eller altså en “akupunkturdiagnose”.

Den rene behandlingen vil deretter finne sted. Svært tynne nåler settes i forskjellige punkter. Det kan dreie seg om fra et par punkter opptil 10-15. Man tilstreber å sette nålene så smertefritt som mulig. Dette vil i praksis si at man i en del tilfeller knapt kjenner at nålen settes inn. Imidlertid må man oppnå det man kaller for “nålefølelse” eller på kinesisk deQi. Dette er en litt rar eller dump følelse som ikke skal være “skarp”. Man skal deretter tilbringe 5-40 minutter liggende ev. sittende med nålene. Her vil det være rom for store individuelle forskjeller.

Ved utførelse av akupunktur  hos Kristiansand Osteopati & Fysioterapi, vil vi komme med en anbefaling på hvor mange behandlinger som bør gjennomføres for best mulig resultat. Antallet behandlinger vil kunne variere kraftig. Generelt kan man si at kroniske tilstander krever flere behandlinger mens mer akutte tilstander ofte krever færre.

For muskulære plager er det vanlig å bruke IMS (intramuskulær stimulering) eller triggerpunktakupunktur, hvilket vi selvfølgelig gjør hos oss. Med denne teknikken analyseres smertebildet, altså hvor og når man har vondt samtidig som terapeuten kjenner etter hvordan muskulaturens tilstand er. Nålene settes heretter i musklene som er overbelastet/stramme. Man vil ofte kunne kjenne en umiddelbar bedring av symptomene.

Barn

Flere og flere foreldre får opp øynene for den helende virkningen akupunktur kan ha for barn. Yngre barn eller spedbarn vil ofte reagere svært raskt på behandling fordi de er mindre preget av “slitasjen” som preger voksne. Selvfølgelig kan de små ikke behandles på samme måte som voksne, altså ligge stille i lengre tid. Derfor vil behandlingen her være stikk med nåler som kun står inne i sekunder. Erfaringen her tilsier at barna merker svært lite til nålene, men det uvante i situasjonen kan gjøre dem urolige. Hvis man kan lede oppmerksomheten vekk fra behandlingen, opplever vi stadig vekk at de knapt merker denne.

Mange søker behandling med akupunktur for:

  • Spedbarnskolikk
  • Luftveisplager
  • Astma og søvnproblemer er andre vanlige problemer

For mer informasjon eller behandling innen akupunktur i Kristiansand, kontakt oss for en hyggelig og uforpliktende dialog

Les mer om bruk av akupunktur hos Akupunkturforeningen.

Online timebestilling